News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Ikke erstatning for mistet efterlønspræmie ved arbejdsskade

Ikke erstatning for mistet efterlønspræmie

Spørgsmålet i sagen var, om en skadelidt kunne kræve, at hans erstatningsansvarlige ar­bejdsgiver erstattede ham den skattefri efterlønspræmie, som han havde mistet, fordi han på grund af en arbejdsskade gik på efterløn den 16. november 2007, hvor han fyldte 60 år, og ikke som planlagt den 1. september 2011.

Højesteret fastslog, at A’s mistede efterlønspræmie var erstatningsretligt værnet og måtte sidestilles med mistet erhvervsindtægt ved opgørelsen af erhvervsevnetab, således at erhvervsev­netabserstatningen også skulle dække dette tab. Efterlønspræmien var ikke indgået ved beregning af A’ erhvervsevnetab, og der var ikke grundlag for at antage, at en hensyntagen til den mistede efterlønspræmie ville have ført til en større er­hvervsevnetabserstatning end den A blev tilkendt. Herefter fandt Højesteret, at A ikke havde krav på mererstatning. Et mindretal på to dommere kom til det samme resultat med en anden begrundelse.

Landsretten var nået til samme resultat med en anden begrundelse.

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.