News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Piskesmældsskade - husk at gå til læge !

Østre Landsret har netop behandlet en erstatningssag, der var opstået som følge af en trafikulykke.

Ulykken var sket den 9.maj 2005. Skadelidte rejste krav for opståede rygproblemer. Imidlertid var skadelidte først gået til læge med sine rygproblemer den 6. september 2005. Forsikringsselskabet afviste kravet, idet man ikke mente, at rygproblemerne skyldtes uheldet. Under sagen blev Retslægerådet spurgt, og her var man ikke i stand til at vurdere, om ulykken kunne være årsag til rygproblemerne, og anførte herudover, at for at kunne tale om en sandsynlig sammenhæng mellem ulykke og ryggenerne, så skal de være opstået indenfor 1-2 dage efter ulykken.

Landsretten frifandt forsikringsselskabet, og begrundede det med, at det lange tidsmæssige forløb mellem ulykken og journaliseringen i september 2005 ikke talte for, at der var forbindelse mellem ulykken og ryggenerne.

Dommen viser (endnu en gang), at medmindre, at man kan dokumentere, at symptomerne opstod inden for kort tid efter ulykken, så er det meget vanskeligt at komme igennem med et erstatningskrav. Det er derfor vigtigt at opsøge læge, når man er kommet til skade og sikre sig, at alle gener og symptomer er journaliseret.

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.