News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Patienterstatning skulle ikke tilbagebetales.

Region kunne ikke kræve udbetalte patientskadeerstatninger tilbagebetalt

 

Sagerne angik, om A og B skulle tilbagebetale patienterstatninger, som en region havde udbetalt i henhold til afgørelser fra Patientforsikringen. Disse afgørelser blev efterfølgende ændret og ophævet af Patientskadeankenævnet.

 

Højesteret udtalte, at dette spørgsmål skulle afgøres efter de almindelige regler om tilbagesøgning. Højesteret fastslog, at regionen efter disse regler ikke kunne kræve de udbetalte patienterstatninger tilbagebetalt af A og B. Højesteret lagde vægt på, at regionen ikke havde klaget over de afgørelser fra Patientforsikringen, hvorved A og B var blevet tilkendt patienterstatninger, og at regionen havde udbetalt erstatningsbeløbene til A og B uden at tage konkrete forbehold. A og B havde derfor på tidspunktet for regionens udbetaling en velbegrundet forventning om, at de havde ret til de udbetalte beløb, og at de ikke kunne kræves tilbagebetalt. Den klagevejledning, som blev givet i senere afgørelser fra Patientforsikringen, som A og B klagede over, kunne ikke føre til et andet resultat.

 

Landsretten var nået til et andet resultat.

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.