News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Voldtægt var for sent anmeldt - ingen erstatning

HR dom af 3.5.2017

 

Der var ikke sket rettidig politianmeldelse i sag om offererstatning

Sagen angik, om det var med rette, at Erstatningsnævnet havde afvist at behandle A’s ansøgning om erstatning i medfør af lov om erstatning fra staten til ofre for forbrydelser. Afvisningen var begrundet med, at A ikke havde opfyldt betingelsen i den dagældende offererstatningslov § 10, stk. 1, om at anmelde den pågældende straffe¬lovsovertrædelse til politiet uden unødigt ophold, og at der ikke var forhold, der talte for at fravige denne betingelse, jf. § 10, stk. 2.

A havde anmeldt, at hun var blevet voldtaget 10 dage efter det angivne gerningstidspunkt. Højesteret fandt, at der efter bevisførelsen ikke var grundlag for at antage, at anmeldelsen kunne anses for at være indgivet uden unødigt ophold. Højesteret tiltrådte endvidere, at der ikke var grundlag for at tilsidesætte Erstatningsnævnets afgørelse om, at der ikke var forhold, som talte for at fravige betingelsen om, at politianmeldelse skal ske uden unødigt ophold, jf. § 10, stk. 2. Det var derfor med rette, at Erstatningsnævnet havde afvist at behandle A’s ansøgning om erstatning.

Landsretten var nået til samme resultat.

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.