News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Differencekrav for erhvervsevnetab var ikke forældet.

Dom afsagt den 24. maj 2017

Kravet var ikke forældet, da forældelsesfristen for differencekrav regnes fra den endelige afgørelse i arbejdsskadesagen

A kom til skade på sit arbejde den 12. juni 2006. Arbejdsgiverens forsikringsselskab anerkendte erstatningspligten. Arbejdsskadestyrelsen fandt først, at der ikke var et erhvervsevnetab og efterfølgende, at det var på 15 %. Begge afgørelser blev indbragt for Ankestyrelsen, der tre år senere ændrede afgørelserne og hjemviste sagen til Arbejdsskadestyrelsen.

Arbejdsskadestyrelsen traf herefter først en afgørelse om et erhvervsevnetab på 40 % og efterfølgende en endelig afgørelse den 14. juli 2010 om, at A’s erhvervsevnetab var 65 %.

Sagen blev anlagt den 7. juli 2013.

Højesteret fandt, at det ikke var hensigten med den nye forældelseslov at forringe skadelidtes retsstilling i arbejdsskadesager. Forældelsesfristen på 5 år for differencekrav i anledning af en arbejdsskade skal derfor regnes fra den endelige afgørelse i arbejdsskadesagen. Kravet var derfor ikke forældet.

Landsretten var nået til samme resultat.

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.