News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Erstatningskrav var forældet.

Østre Landsrets Dom af 31.3.17.

Kravet, der blev rejst under sagen hidrørte fra en trafikulykke den 25. juli 1991. Vurderingen af, om kravet var forældet, skulle derfor afgøres efter dagældende forældelsesregler (1908-loven), hvor der var en forældelsesfrist på 5 år.

Skadelidte pådrog sig betydelige skader ved ulykken, der medførte hospitalsindlæggelse, heraf nogle dage i Koma. Det var således sikkert, at der blev pådraget skader ved ulykken.

Retten lagde herefter til grund, at forældelsesfristens begyndelsestidspunkt, jf. 1908-lovens § 2, var den 25. juli 1991, og det var i denne forbindelse uden betydning, om sagsøgers tilstand på daværende tidspunkt var stationær eller ej (dvs. havde stabiliseret sig).

Kravet var første gang rejst overfor skadevolderen i 2011, og kravet var derfor ifølge Retten forældet, med mindre forældelsesfristen havde været suspenderet efter den tidligere gældende forældelseslov som følge af sagsøgers utilregnelige uvidenhed.

Retten fandt, at det måtte efter de afgivne forklaringer lægges til grund, at skadelidte først mange år efter den 5-årige forældelsesfrists udløb fik kendskab til, at der havde været mulighed for at rejse et krav overfor sagsøgte skadevolder. Det er således tale om en vildfarelse af retlig karakter, der som altovervejende hovedregel ikke kunne medføre suspension af forældelsesfristen.

Herefter lagde retten til grund, at forældelsesfristen ikke havde været suspenderet, hvorfor skadelidtes krav mod skadevolder var forældet

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.