News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Pensionist ansvarlig for vandskade i lejlighed.

Vestre Landsrets dom af 24. maj 2016

En lejer gik i seng, men efterlod en vandhane åben for fuldt tryk med bundpropperne lukket, havde handlet uagtsomt og havde derfor pådraget sig erstatningsansvar for den derved opståede vandskade.

Sagens omstændigheder var som følger:

I september 2011 lejede L en lejlighed. Den 9. september samme år indtraf der en vandskade i lejligheden og de underliggende lejligheder på grund af vand, der løb ud over køkkenvasken i L's lejlighed. Der var mellem parterne enighed om, at L, der var 85 år, ved en fejlbetjening af vandhanen ikke havde fået lukket for vandet, der flød over vasken og forårsagede vandskaderne. Vasken, der bestod af en hovedvask og en grovvask, var begge forsynet med en bundprop og med et sædvanligt overløbshul i hovedvasken. Udlejeren krævede kr. 86.877 som L nægtede at betale. L anførte i en skriftlig besvarelse bl.a., at han nogle få dage forinden var flyttet ind i lejligheden. Han undskyldte sig med, at han ikke kendte armaturtypen, og ved en fejl åbnede han helt for hanen i stedet for at lukke.

Landsretten lagde til grund, at L, da han gik i seng, havde efterladt vandhanen åben for fuldt tryk med bundpropperne lukket. Landsretten fandt herefter, at L herved havde handlet uagtsomt og derfor havde pådraget sig erstatningsansvar for den derved opståede vandskade. Det var ikke af L godtgjort, at forhold vedrørende installationen havde medvirket til den opståede skade på en sådan måde, at erstatningsansvaret kunne nedsættes eller bortfalde. Boet efter L blev herefter pålagt at betale istandsættelsesudgifterne.

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.