News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Højesteret fortolker grundejeransvar ved arbejdsskader

Arbejdsgivers erstatningsansvar bedømt efter reglerne om grundejeres ansvar for glatførebekæmpelse

Tvisten angik, om Fyens Stiftstidende A/S (B) på grund af utilstrækkelig glatførebekæmpelse var erstatningsansvarlig over for den ansatte A i anledning af dennes tilskadekomst ved fald efter at være steget ud af sin bil på parkeringspladsen ved virksomheden ca. kl. 21.15 søndag den 5. marts 2006. A påbegyndte sit arbejde som trykker på natholdet kl. 21.30.

Højesterets flertal fandt, at en arbejdsgiver efter almindelige erstatningsregler har en særlig pligt til at sørge for, at de ansatte kan færdes sikkert på områder, som benyttes under udførelsen af arbejdet. Denne særlige pligt for arbejdsgiveren kunne ikke udstrækkes til et parkeringsareal, som ikke anvendtes under udførelsen af arbejdet, og som ikke udgjorde en umiddelbar adgangsvej til virksomheden. Bedømmelsen af B´s ansvar måtte derfor ske efter reglerne om grundejeres ansvar for glatførebekæmpelse. Flertallet fandt endvidere, at B´s glatførebekæmpelse var tilstrækkelig til at opfylde forpligtelsen som grundejer til at sikre forsvarlige forhold på parkeringspladsen.

Landsretten var nået til samme resultat.

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.