News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Arbejdsgiver ansvarlig for stigeulykke.

FED 2014.10Ø

Arbejdsgiver ansvarlig for erfaren elektrikers fald på stige

A der var elektriker med mere end 40 års erfaring, skulle under arbejdet hos en kunde sørge for, at nogle kabler lå korrekt i en kabelbakke, hvortil A måtte anvende en stige. Tilrettelæggelsen af opgaven var overladt til A alene.

Mens A var ved at udføre arbejdet gled stigen på gulvet. A faldt derfor ned på et betongulv og pådrog sig en arbejdsskade. Det viste sig efterfølgende, at stigen manglede gummiføder på ene side, og det var dette, der var årsagen til at den gled.

Der blev herefter rejst krav over A's arbejdsgiver ved Retten i Svendborg. Retten fandt, at henset til A's mangeårige erfaring og opgavens karakter, at det ikke var uforsvarligt af A´s arbejdsgiver at overlade tilrettelæggelsen af opgaven til  A. Arbejdsgiveren blev herefter frifundet.

Sagen blev anket til Østre Landsret, der i deres afgørelse navnlig lagde vægt på  at arbejdsgiveren havde ansvaret  for den defekte stige. Landsretten udtalte, at det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for, at der ved effektiv instruktion og kontrol sikres at det anvendte materiel er orden, og A's egne forhold  (erfaringen) ikke kunne føre til et andet resultat.

A fik herefter medhold.

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.