News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Arbejdsskade var rettidigt anmeldt

Arbejdsskade rettidigt anmeldt, da selvforsikret arbejdsgiver havde fået kendskab til arbejdsskaden inden for 1 års fristen

A var i oktober 2002 udsat for en arbejdsskade. B, som var en af to gruppeledere for 40-50 ansatte, herunder for A, fik underretning om tilskadekomsten umiddelbart efter hændelsen. B modtog As sygemelding i anledning af tilskadekomsten. B afsatte tid til, at A sammen med to sikkerhedsrepræsentanter kunne udfylde en skadesanmeldelse, og B foranledigede, at der hurtigt efter As kortvarige sygemelding blev taget skånehensyn til A ved tilrettelæggelsen af As opgaver. B var ikke af den selvforsikrede arbejdsgiver bemyndiget til at modtage og underskrive anmeldelser af arbejdsskader til Arbejdsskadestyrelsen.

Højesteret fandt, at den selvforsikrede arbejdsgiver havde fået kendskab til arbejdsskaden inden for 1 års fristen i arbejdsskadesikringsloven. Det kunne ikke føre til et andet resultat, at B ikke var bemyndiget til at modtage og underskrive anmeldelser af arbejdsskader til Arbejdsskadestyrelsen.

Landsretten var nået til et andet resultat.

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.