News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Krav på tabt arbejdsfortjeneste afvist.

Krav om tabt arbejdsfortjeneste efter trafikuheld afvist af Østre Landsret.

A var den 29. september 2006 involveret i et trafikuheld, idet hun blev påkørt bagfra mens hun holdt stille. Ved uheldet pådrog hun sig nakkesmerter og forvridning af nakken. Ansvarsforsikringsselskabet anerkendte erstatningspligten. Spørgsmålet var herefter om A, der i forvejen havde forskellige andre lidelser kunne gøre krav på erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Landsretten anførte, at det af Arbejdsskadestyrelsens udtalelse fremgik, at der var uvished om, i hvilket omfang A havde den nødvendige tilknytning til arbejdsmarkedet, henset til hendes andre lidelser. Af indbetalinger til ATP Livslang Pension fremgik det, at A's dokumenterbare tilknytning til arbejdsmarkedet fra 1989 til 2006 havde været ganske sporadisk. Ligesom hun i sine tidligere ansættelsesforhold havde haft problemer med sit bevægeapparat. Landsretten fandt det derfor ikke sandsynligt, at A ville være have været tilknyttet arbejdsmarkedet i betydeligt omfang, hvis ulykken ikke var sket

A havde endvidere i november 2006 underskrevet en anmodning om sygedagpenge, hvoraf fremgik, at hun fra den 10. maj 2006 var sygemeldt som fuldt uarbejdsdygtig.

Landsretten fandt på denne baggrund, at det ikke var ført bevis for, at trafikuheldet havde udløst A's uarbejdsdygtighed og herefter var årsag til den efterfølgende sygeperiode, hvorfor A's krav på tabt arbejdsfortjeneste blev afvist.

Byretten var nået til samme resultat.

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.