News

Højesterets dom af 15.8.2023

Skadelidte fik ikke medhold og skulle tilbagebetaling erstatning grundet fortielser.

Stoleleg var ansvarspådragende

En lærer var ansat på en specialskole for ADHD - børn. Hun kom til skade i forbindelse med, at et af børnene havde fjernet den stol hun skulle sidde på, uden at hun var klar over det, hvorved hun faldt og kom til skade. Spørgsmålet i sagen var, om barnet var ansvarlig for ulykken og herudover, om barnets forsikring skulle dække.

Byretten dømte både barnet som ansvarlig og forsikringen til at dække skaden. Byretten lagde til grund, at der ikke var andre årsager til faldet, end at stolen var blevet fjernet, og at dette var sket som en uagtsom handling foretaget i kådhed. Selvom barnet var 14 år og ramt af ADHD var barnet således ansvarlig.

Landsrettens flertal stadfæstede byrettens afgørelse for så vidt angår barnet, men fandt, at barnet havde anset skaden som en overvejende sandsynlig følge af handlingen, og barnet kunne således ikke opnå forsikringsdækning for skaden. En enkelt dommer ville frifinde, idet hun fandt, at der var tale om en hændelig skade.

 

 

Velkommen til Erstatningshjælpen.dk

Erstatningshjælpen.dk er en af Danmarks første netbaserede retshjælpsordninger, hvor du kan finde en række relevante oplysninger om erstatningssager, og tillige har mulighed for at stille spørgsmål helt gratis og uforpligtende.

Du kan også kontakte os telefonisk på 33134242.

Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Vi yder desværre IKKE retshjælp i patientskadesager.